Asiakaspalvelun konsultaatio

B2B                                                                            B2C

Kasvata myyntiä. Tilaa ammattilainen yritykseesi kertomaan kuinka se tapahtuu! Liidit, kaupan klousaus, asiakaskäynnit. Tai kiillota asiakaspalvelun laatu uuteen loistoon! Lue lisää sivuilta.

Asiantuntija opastaa henkilökunnallesi intensiivisen, henkilökohtaisen lyhytkurssin avulla kuinka saat kaupan aikaiseksi. Miten kohotat myyjän työmotivaation hyvän asiakaspalvelun tueksi. Uskon vahvasti, että konkreettisten esimerkkien sekä oman henkilökohtaisten kokemusteni johdolla henkilökuntasi jaksaa taas tehdä kauppaa ja palvella asiakkaita tehokkaasti.

Myyjä- yrityksen käyntikortti

Yritys- käyntikortin laatija ja hyvän laadun ylläpitäjä

  • liidit

Kuinka saat uusia asiakkaita ja miten tavoitat juuri sen tilauksista päättävän henkilön. Miten kasvatan asiakasmäärää.

  • kaupan klousaus

Tässä kohtaa päätät kaupat ja teet molemmat osapuolet tyytyväisiksi!

  • asiakaskäynnit

Asiakaskäynnit ovat tärkeä osa kaupankäyntiä. Osoita miten arvokas asiakas on sinulle ja kuinka molemmat hyödytte yhteistyöstä.

  • myynnin kasvattaminen

Älä koskaan ylimyy tai menetät asiakkaan. Ole luotettava ja rehellinen yhteistyökumppani, joka vastaa osaltaan asiakkaan tuotetarpeesta.

  • yrityskäynnit

Oikeastaan sama kuin asiakaskäynnit, mutta teet tätä mainostaaksesi itseäsi ja omaa yritystäsi.

Ehdotan, että konsultaatio on osana työhyvinvointia. Koska konsultaatiosta voidaan tehdä myös hauska yhteisöllinen tapahtuma!

Yrittäjällä on valmis materiaali. Tarvitsen vain tilan, innokkaat osallistujat, mahdollisesti kopiokoneen ja projektorin Power Point-esitystä varten. Hinta 90€/tunti + alv. 24%. Konsultaatio 2-4 tuntia valintasi mukaan.

Yrittäjä Kirsi Koivunen p. +358466168130

konsultaatio@chamaeleonservices.com

Kuva: Fotogalleria, Espoo